VASKOART реализира втората си изложба с изключителната подкрепа на РЕФАН България! Васко представи втората си самостоятелна изложба под заглавието „ATTRACT“

петък, 7 юни 2024 г.

VASKOART реализира втората си изложба с изключителната подкрепа на РЕФАН България!

Васил Георгиев, по-известен като VASKOART, е български артист, чиято лична история е впечатляваща и предизвиква възхищение. След 14-годишна пауза, Васко представи втората си самостоятелна изложба под заглавието „ATTRACT“. Събитието се състоя на 6 юни 2024 четвъртък  в Малката базилика на Филипопол в Пловдив и се проведе с подкрепата на РЕФАН БЪЛГАРИЯ!.

“След като снимаха предаване за мен по една от телевизиите, режисьорът видя картините ми и каза, че те трябва да бъдат изложени и показани. Това ме накара след 14-годишна пауза да се престраша и да го направя. Днешното събитие нямаше, как да се състои без финансовата подкрепа на Ангел и Живка Попови от РЕФАН България. Тяхна копмания застана зад сбъдването на тази моя мечта, която днес виждате реализирана. Изказвам моети най-големи благодарности към тях”, заяви художникът при откриването на експозиията си.

Васил Георгиев е роден на 17.11.1990 г. в град Варна, като е бил оставен в дом за деца още на 2-годишна възраст. Неговите родители са казали, че ще се върнат, за да го вземат, но никой не се връща. На 6-годишна възраст Васко е приет във фондация „Райна Кабаиванска“ – принадлежаща на световноизвестната едноименна оперна певица.

През 1996 г. се премества в град Пловдив, където се записва в музикалното училище „Добрин Петков“. Фондацията „Райна Кабаиванска“ подпомага всеки месец образованието на сираци в различни сфери на изкуството. Васко учи в училището 6 години, като през тези 6 години преминава през различни самостоятелни продукции, концерти и взима участие във важни събития, организирани от град Пловдив.

По-късно решава, че пианото не е неговата страст, и започва изцяло да се занимава с изобразително изкуство. Има успехи в изобразителното изкуство, като печели награди, участва в множество конкурси и решава изцяло да се посвети на четката и боичките. През 2010 г. представя първата си самостоятелна изложба под заглавието „Аз продължавам“. Тя се провежда в една от най-известните старинни къщи в Пловдив, а именно – Балабановата къща. Изложбата се оказва изключително успешна, защото Васко успява да продаде всичките си картини.

През 2013 г. заминава за Виена (Австрия), където, справяйки се сам с живота, се записва да учи маркетинг и реклама. Така през тези 5 години навлиза в сферата на маркетинга и изкуството. През 2019 г., след като се завръща в България, е поканен да се присъедини към фондация „Пловдив 2019“, като град Пловдив е обявен за европейска столица на културата. Васко има изключителната възможност да участва в над 200 събития в рамките на 1 година. Тук накратко той споменава за личния си живот, като се има предвид, че той не е от хората, които споделят за него. Разбира се, като всеки човек, е имал много трудности, минавал е през тежки периоди, но Васко винаги е успявал да реагира и да направи така, че да успее да се справи сам.



Последни новини

Избраха най-красивата плевенчанка. 1 април 2024 г.

Всички участнички в надпреварата получиха от неустоимите про...

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...