Южните курорти обраха Черноморските Оскари 2024 Кметовете на Приморско и Царево получиха поредно признание

понеделник, 16 септември 2024 г.

Южните курорти обраха Черноморските Оскари 2024

22 златни статуетки бяха връчени от деветото издание на Черноморския форум, който се проведе навръх националния празник 6 септември в курорта Приморско. 

И през тази година организаторите насочиха общественото внимание към устойчивите модели и добрите примери в развитието на морския регион. 

Южното Черноморие привлече над 70 процента от туристите това лято, според статистиката, а принос за това имаха общините Приморско и Царево, които получиха две от големите награди на събитието. 

Община Приморско, която през този сезон отчита рекорден ръст от 30 % - заради обновения събитиен календар и заради подобрената инфраструктура в курорта. 

Новият кмет на града Иван Гайков посочва, че действията, предприети с неговия екип, са дали ползотворен резултат. Златната статуетка бе връчена на кмета на община Приморско от депутата Любен Дилов, който е зам.-председател на Комисията по туризъм. 

Той връчи златната статуетка и на кмета на община Царево - Марин Киров, като отчете активната работа на двете общини за развитието на региона. И допълни, че успехите на  общините доказват, че дори без централна власт, местната администрация се справя с проблемите на региона и бележи устойчиво развитие. 

С активната си работа за подобряването на региона и новият кмет на община Царево Марин Киров с неговия екип получиха високите оценки на журито на Черноморските награди. В края на лятото община Царево отчита оптимистични резултати - туристическият сезон е оптимален и от високите нива преди Ковид-пандемията. Въпреки, че легловата база е запълнена, се отбелязва намалена покупателна способност на туристите - напълно обяснимо на фона на продължаващата с години политическа криза в държавата. 

Освен награди в сферата на туризма, бяха връчени призове за иновации в дигиталното образование на децата, спортните занимания с деца, устойчивото развитие на къмпингите, запазващи зелените зони в морските курорти, производство на плавателни съдове и др.  

Специални гости на събитието бяха кметът на община Приморско Иван Гайков, кметът на община Царево Марин Киров, Петър Янев - зам.-председател на Българската Асоциация за Туризъм (БАТ), Милен Димитров от Сдружение Черноморски Институт и други. Те връчиха наградите на призьорите.

Освен официални гости пред сцената на събитието имаше и стотици туристи и жители на Приморско, които цяла вечер пяха и танцуваха със златните хитове на българската естрада, изпълнени от Джина Иванова, вокалистка на легендарната група Трамвай №5. На сцената се качиха и фолклорните любимци от най-атрактивното родопско село Забърдо - солистката Сийка Хълбукова и гайдарят Стефан Янев. 

Водеща на събитието бе журналистката и пиар Патриция Кирилова, която заедно със съорганизатора на церемонията Дони Георгиев посрещаше гостите пред сцената на община Приморско. 

Морският форум бе организиран от Global Media и VIP COMMUNICATION, които са част от международната платформа за сътрудничество – Global Leaders. 

Освен златни статуетки и грамоти, призьорите получиха подаръци от козметичният гигант REFAN .



Последни новини

Рефан зарадва всички участнички в конкурса Кралица на Бургас 2024 13 август 2024 г.

Всички 16 участнички получиха награди от организаторите и сп...

VASKOART реализира втората си изложба с изключителната подкрепа на РЕФАН България! 7 юни 2024 г.

Васко представи втората си самостоятелна изложба под заглави...

РЕФАН България подкрепи и зарадва със стотици подаръци Европейския младежки парламент 10 април 2024 г.

Всички участници в конференцията получиха големи подаръци от...

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

Избраха най-красивата плевенчанка. 1 април 2024 г.

Всички участнички в надпреварата получиха от неустоимите про...

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...